Lajme Shqip Monday, 20 June 2011 12:01

Bruksel – Ministri belg i Financave Diedie Rejnders deklaroi se është e mundur qw kriza greke t’i kaplojë Belgjikën dhe Francën.

“Ekziston rreziku nga infektimi, nëse Greqia nuk është në gjendjeje ta paguajë debinë. Edhe pse Greqia është vendi i parë me një problem të këtillë, por tani vëmendja është kthyer nga Irlanda, Portugalia, Spanja dhe Italia. Por, eventualisht është edhe Belgjika dhe Franca, të kenë probleme financiare duke pasur parasysh nivelin e deficitit dhe borxhin”, theksoi Rejnders.

Për herë të parë nga fillimi i krizës debitore, përmenden probleme edhe me Francën.