Lajme Shqip Thursday, 10 November 2011 17:02

Autoriteti i Aviacionit Civil u hoqi sot të drejtën e fluturimit 4 avionëve, të kompanive “Albanian Airlines” dhe “Belle Air”,  pasi nuk plotësonin standardet teknike të Komisionit Europian.

Lajmin e ka bërë të ditur, Ministri i Transporteve, Sokol Olldashi, gjatë seancës plenare të Kuvendit. Gjithsesi, ministri vëren se, gjatë viteve të fundit aviacioni civil shqiptar ka qënë mjaft i sigurtë dhe nuk ka pasur asnjë incident.

Gjatë seancës së sotme u miratuan ndryshimet në ligjin për “Autoritetin e Aviacionit Civil”. Këto ndryshime kanë të bëjnë me pavarësinë e këtij institucioni në përzgjedhjen dhe punësimin e specialistëve të huaj në këtë sektor, pasi mungojnë kapacitetet vendase.