Lajme Shqip Saturday, 13 August 2011 19:25

Uashington – Kryetari i Bankës Botërore Robert Zelik paralajmëroi për “kohëra të reja dhe të rrezikshme” në ekonominë globale.

Ai tha se problemet e borxhit në eurozonë janë jo më  shumë shqetësuese, se sa “problemet afatmesme dhe afatgjate” në SHBA për shkak të uljes së rejtingut të kredisë në vend nga ana e Standard dhe Purs në javën e kaluar, që tregjet globale i ka lënë në panik.

“Ne jemi në momentet fillestare nga stuhia e re dhe e ndryshme, kjo nuk është njëjtë si në vitin 2008”, tha Zelik, duke folur për krizën prej tre viteve më parë.