Lajme Shqip Wednesday, 03 October 2012 12:50

TIRANË- Kryeministri Berisha në mbledhjen e sotme të qeverisë ka shpallur fitues të ankandit të blerjes së kompanisë ‘Albpetrol’, kompaninë amerikane Vetro Energy, e cila dha ofertën më të lartë, por mori edhe vlerësimin e konsulentit ‘Patton Boggs’, sic tha kryeministri.

Vetro Energy renditet i pari me 97. 79 pikë. Edhe sipas konsulentit Patton Boggs’ ka marrë 97,79 pikë, ku vlerësimi teknik është 22,79 pikë dhe financiar, 75 pikë”. Kjo kompani ofroi në tender ofertën financiare më të lartë prej 850 milionë euro.

Berisha sqaroi më tej se kjo kontratë jep të drejtën e nxjerrjes dhe shfrytëzimit të naftës, c’ka sic tha ai sjell më shumë të ardhura për cdo shqiptar. Berisha akuzoi Ramën se i ka servirur shqiptarëve mendësitë e së shkuarës për koncesionet.

“Ky privatizim synon para së gjithash, rritjen e eficensës së fuqsië nxjerrëse dhe eksploruese të vendit. Për ata të cilët u servirin shqiptarëve mendësitë e të shkuarës lidhur me koncesionet dhe kompanitë private dua tu kujtoj shqiptarëve se në këtë kontaratë, në këtë konscension dhe në cdo kontratë tjetër qeveria jep të drejtën e shfrytëzimit, që nafta dhe gazi që mund të jetë i fjetur në nëntokën shqiptare të mund të nxirret dhe të kthehet në vlerë për ekonominë shqiptare”, tha Berisha.(LajmeShqip.com)