Lajme Shqip Tuesday, 06 December 2011 18:30

Ndërkohë që ministri i Inovacionit shprehet se tarifat e internetit në Shqipëri janë më të lartat në rajon, kryetari i Bordit të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare e kundërshton këtë pretendim.

Piro Xhixho tha sot në Forumin e Telekomunikacioneve se, tarifat e internetit në Shqipëri tashmë janë pranë niveleve mesatare rajonale dhe në të njëjtën kohë është rritur shpejtësia e lidhjeve.

Sipas informacionit të AKEP, tarifa për lidhjen 2 megabit për sekondë në Shqipëri është 25.7 euro për Operatorin me Fuqi të ndjeshme Albtelecom, ndërkohë që mesatarja rajonale për këtë kategori është 25.1 euro.

Ndërsa për operatorët alternativë tarifa mesatare në Shqipëri është 20.7 euro, ndërkohë që mesatarja rajonale është 22.9 euro. (LajmeShqip.com)