Lajme Shqip Wednesday, 11 January 2012 18:00

Rreth 80% e shqiptarëve do të votonin kundër ligjit të importit të mbetjeve nëse do të mbahej një referendum. Në këtë rezultat ka mbërritur studimi i kryer nga Instituti i Alternativave për Kërkim dhe Zhvillim (IDRA).

Specialisti për zhvillimin e bizneseve në këtë institut, Ermal Çere, u shpreh se, studimi është kryer në zonat urbane dhe se pjesa më e madhe e popullsisë e konsiderojnë ligjin si një çështje të rëndësishme për vendin.

Ligji për “menaxhimin e integruar të mbetjeve” u votua me shumicë të thjeshtë në Parlament gjatë vitit që kaloi, edhe pse ky ligj u kthye mbrapsht për mosdekretim nga Presidenti i Republikës.

Neni 49 i këtij ligji parashikon importin e disa lëndëve dytësore për industrinë, të cilat janë quajtur të rrezikshme për mjedisin nga shoqëria civile.