Lajme Shqip Friday, 30 September 2011 17:10

Prishtinë (PLOTËSUAR, 18 tetor 2011) – Pjesa e tretë: Pas një pauze, që zgjatë afërsisht gjysmë ore, në video fillimisht shihet Dëshmitari X, bashkë me avokatin e tij, i cili e sugjeron atë të mos flasë asgjë. Për një moment, Agim Zogaj, Dëshmitari X, i tërheqë vërejtjen avokatit se është duke vazhduar inçizimi, ndërsa avokati ia kthen se “s’ka nevojë të flasim, derisa të vijnë edhe ata…”.

Pjesa e tretë zgjatë 26 minuta e 46 sekonda

****************************

Prishtinë – (PLOTËSUAR, E enjte, 6 tetor 2011) – Pjesa e dytë: Siç shihet nga pjesa e parë dhe pas ndërprerjes që bëhet për të gjetur avokatin e tij Dëshmitari X, pjesa e dytë vazhdon me prezencën e avokatit. Në videoinçizimin e pjesës së dytë shfaqet data 20 janar 2004, ku Agim Zogaj, alias Dëshmitari X, i nënshtrohet një presioni nga Zyrtarët e Tribunalit, që e bënë avokatin e Dëshmitarit X t’ua tërheqë vërejtjen zyrtarëve të Tribunalit të Hagës dhe t’ua kujtoj atyre se po duan ta marrin përgjigjen që ata dëshirojnë me insistimet e tyre.

Video II – Zgjatë 59 minuta e 5 sekonda.

 

****************************

Prishtinë – Dëshmia Agim Zogajt, që kurrë më parë nuk ishte e njohur për opinionin, publikohet për herë të parë dhe ekskluzivisht nga Portali LajmeShqip.com. Rrëfimi në vijim ëshë i protagonistit kyç në procesin gjyqësor në Rastin Kleçka, por i dhënë për Tribunalin Ndërkombëtar të Hagës, më 19 janar 2004.

Portali sot publikon pjesën e parë dhe ditët në vijim do të vazhdon me dy pjesët tjera.

Video I – Zgjatë 28 minuta e 22 sekonda.

 

Nga videoregjistrimi i gjatë, prej disa orësh, të cilin portali e publikon në tërësi (dhe jo siç ka qenë formulimi paraprak se “portali ka përzgjedhur fragmente të caktuara”), publikohet dëshmia e tij e kontestuar disa herë, ndërkohë që po ky dëshmitar është konsideruar jovalid nga mbrojtja, e shpesh edhe nga të akuzuarit, për faktin se ka qenë i trajtuar nga mjekë psikiatër dhe për këtë ka pasur edhe fakte.

Në mesnatën e 27 dhe 28 shtatorit 2011, dëshmitari kryesor në procesin ndaj Fatmir Limajt dhe 9 ish-luftëtarëve tjerë të UÇK-së në rastin e njohur si “Kleçka”, është gjetur i vdekur në një park të Gjermanisë. Fillimisht, vdekja e tij është trajtuar si vetëvrasje, ndërkohë që policia gjermane po heton rrethanat e ngjarjes. (LajmeShqip.com)