Lajme Shqip Monday, 06 May 2013 14:13

Romë – Ka vdekur në moshën 94 vjeçare një nga fiturat më prominente politike të Italisë, ish kryeministri Giulio Andreotti.

Andreotti ka qenë kryeministër ndërmjet viteve 1972 – 1992. Ai ishte kryetar i partisë Christiane Demoktratike e cila ka dominuar në Itali për disa dekara.

Për disa vite ai është ndjekur nga drejtësia nën akuzat për korrupsion dhe lidhjet me mafian. Sipas gazetës italiane La Repubblica, ai kohët e fundit kishte shumë probleme shëndetësore.