Lajme Shqip Wednesday, 28 December 2011 12:40

Kajro – Proçesi gjyqësor ndaj liderit të rrëzuar të Egjiptit, Hosni Mubarak vazhdon sot në Kajro pas një ndërprerjeje prej pothuaj tre-mujore.

Mubaraku ka arritur me një ambulancë dhe është bartur në dhomën e gjyqit me një barelë me rrota.

Ai akuzohet për përfshirjen në vrasjen e 850 protestuesve gjatë protestave që e rrëzuan atë nga pushteti, në shkurt të këtij viti.

Mubaraku po i nënshtrohet proçesit gjyqësor bashkë me bijtë e tij, Alan dhe Gamalin, ish-ministrin e brendshëm Habib al-Adlin, dhe 6 ish shefa të sigurisë. Të gjithë këta janë paraqitur sot në gjykatë.

Mubaraku, 83 vjeçar po mbahet nën arrest në një spital ushtarak për shkak të problemeve me zemrën.