Lajme Shqip Friday, 05 July 2013 09:33

Kajro – Ushtria e Egjiptit është zotuar se do të garantojë të drejtën e protestës, por ka paralajmëruar se nuk do të tolerojë asnjë veprim i cili do të kërcënojë sigurinë kombëtare.

Deklarata e saj është postuar në rrjetin sociala Facebook, në prag të protestës që kanë lajmëruar grupet islamiste për ditën e sotme pas faljes së xhumasë, kundër përmbysjes së Mohamed Morsi nga posti i presidentit të shtetit.

Para kësaj deklarate, ushtria ka paraburgosur liderët e Vëllezërisë Myslimane, që mbështet Morsi.

Ky krah politik e ka quajtur grushtet përmbysjen e Mohamed Morsi, i cili ishte presidenti i parë i zgjedhur demokratik i Egjiptit.

Ushtria është zotuar se nuk do të ndërmerr “asnjë veprim të jashtëzakonshëm autokratik kundër cilitdo grupacion politik”.

Shtetet e Bashkuara, të cilat ndihmojnë Egjiptin me 1.5 bilion dollarë në vit, në ndihma ushtarake dhe civile, ka thirr për kthimin “e shpejt dhe të përgjegjshëm” të një qeverie të zgjedhur demokratike, dhe që autoritetet të përmbahen nga çfarëdo arresti “arbitrar”.