Lajme Shqip Monday, 31 October 2011 20:02

Tunizi – Gjykata e Tunizisë dha sot urdhërarrest ndërkombëtar për arrestimin e bashkëshortes të ish- liderit palestinez Jaser Arafatit për shkak të dyshimit se është e përzier në korrupsion.

Zëdhënësi i Ministrisë tuniziane të Drejtësisë deklaroi se gjykata  në Tunizi ka dhënë urdhërarrest  për arrestimin e Suha Arafat (48),  të cilës në vitin  2007 i është marrë  shtetësia tuniziane të cilën e mori tre vite më parë.

Autoritet tuniziane kërkojnë Suha Arafat, e cila momentalisht jeton në Malta,  për shkak të korrupsionit në vitin 2006, kur e ka themeluar Shkollën ndërkombëtare në Tunizi  së bashku me  zonjën e parë të Tunizisë  Lejla Trabesi, bashkëshortja e liderit  të mposhtur  Zin al Abidin  Ben Ali.

Arafat dhe Trabesi më pas janë grindur, ndërsa bashkëshortja  e liderit palestinez, siç zbulojnë dokumentet e publikuara nga “Ukiliks”, në bisedën me ambasadorin amerikan në Tunizi ashpër ka kritikuar familjen në pushtet në  këtë vendin afrikanoverior.

Suha Arafat menjëherë më pas është shpallur për “persona non grata” në Tunizi, i është marrë shtetësia dhe është dëbuar nga shteti.

Ajo është martuar për Jaser Araftin në vitin 1990  dhe ka qenë sekretare e përgjithshme e Organizatës çlirimtare palestineze, selia e të cilës gjendet në Tunizi prej viti 1982 deri në 1994. Lideri palestinez ndërroi jetë në vitin 2004.

Ajo shpesh herë është akuzuar se e ka shpenzuar fondet publike  që të jetojë një jetë luksoze në Paris.