Lajme Shqip Saturday, 23 April 2011 13:46

Uashington – Fluturakja amerikane pa pilot “predator”, e armatosur me raketa, e kreu sot sulmin e parë në Libi, komunikoi Pentagoni.

“Sulmi i parë i “predatorit” ka ndodhur në orët e hershme të mëngjesit sipas orës lokale, bëri të ditur zëdhënësi i ushtrisë amerikane.

Ai shtoi se nuk do të publikohen hollësi për sulmin, respektivisht ku është kryer dhe cili ka qenë caku i tij.

“Presidenti amerikan Barak Obama e miratoi përdorimin e “predatorit”, të armatosur me raketa “helfaer” për shkak të situatës humanitare, deklaroi sekretari amerikan i Mbrojtjes, Robert Gejts.

Tek “predatori” aftësia e vetme e tij është që të fluturojë në lartësi më të vogla, për shkak së cilës ka dukshmëri më të mirë në shënjestrat. Për këtë “predatorët” janë të shkëlqyera për zona urbane.