Lajme Shqip Saturday, 02 April 2011 11:35

Tunis – Disa qindra islamikë fundamental u mblodhën mbrëmë në qendrën e kryeqytetit të Tunizisë në protesta kundër karakterit sekular të shtetit.

“Duhet të urdhërohet mbajtja e hixhabit dhe nikabit”, “Jo shtetit sekular”, “Populli mysliman asnjëherë nuk do të pajtohet” brohoritën demonstruesit, të cilët ishin të vëzhguar nga qindra policë.

Protesta u kahëtza drejt ndërtesës së Ministrisë të Punëve të Brendshme. Demonstruesit gjithashtu kërkuan xhami në çdo shkollë dhe universitet të vendit dhe për heqjen e ligjeve antiterroriste.

Tubimi i islamistëve është mbajtur në ditën kur MPB-ja tuniziane kumtoi se hiqet kërkesa që gjatë fotografimeve për dokumente të identifikimit gratë t’i heqin shamitë.

Edhepse 98 për qind e banorëve të Tunizisë janë myslimanë, vetëm një pjesë e vogël e grave ecin të mbuluara, ndërsa dita e premte, e cila për myslimanët është ditë pushimi dhe ditë e lutjes, në Tunizi është ditë e thjeshtë pune.