Lajme Shqip Monday, 04 March 2013 18:21

Athinë – Greqia është tronditur nga një lajm i fundit i BE-së, e cila ka lëshuar një “Udhëzues të luftës për Greqinë!”. Treshja evropiane ka mbërritur në Athinë në kuadër të takimeve për masat shtrënguese që ky vend duhet te plotësojë.

Por kjo vizitë është shoqëruar me një debat të madh, pasi mediat greke kanë zbuluar një “Udhëzues lufte”, siç konsiderohet një -email i Komisionit Evropian, ku u kërkohet funksionarëve shtetërorë në Athine të marrin masa të larta sigurie, gjatë qëndrimit të tyre në Greqi. Por më e keqja është se ata përshkruajnë skenarë me të vdekur, të vrarë dhe trazira.

E- maili në fjalë, përshkruan një situatë tejet të rëndë dhe të frikshme për kryeqytetin grek.

Sipas medieve të tilla paralajmërime u janë dërguar edhe funksionarëve të FMN-së, të cilët vijnë në Greqi, ndërkohë që bën fjalë edhe për masa udhëzuese më të larta të sigurisë, të cilat do t’u jepen gojarisht të interesuarve.

Sipas porosisë në fjalë, bëhet fjalë për Udhëzuesin e parë që lëshon Komisioni për një shtet anëtar të BE-së dhe u propozon funksionarëve të BE, të cilët vijnë në Athinë, qofshin të huaj, apo edhe grekë, që të marrin një sërë masash, në mënyrë që të mos rrezikohet jeta e tyre, thua se ata po shkojnë në Kabul, e jo në Athinë.(LajmeShqip.com)