Lajme Shqip Monday, 08 August 2011 08:26

Londër – Policia ka dënuar “veprimtaritë kriminale” në Londër, në natën e dytë të plaçkitjeve, vëniesstë zjareve dhe trazirave.
Policia Metropolitane tha se oficerët e saj janë sulmuar, ndërsa një numër i makinave policore janë dëmtuar.
Një dyqani në jug të Londrës i është vënë zjarri, kurse lokalët e tjera pranë janë plaçkitur.
Tre oficerë janë goditur me një automjet në kohën kur po përpiqeshin të kryejnë arrestime.
Londra është goditur nga trazirat e saj më të këqija në vite, pasi turmat mbushën rrugët për të protestuar vrasjen e 29-vjeçarit Mark Dagën nga ana e policisë.
Totenhami strehon një numër të pakicave etnike dhe është shpesh qendër e tensuoneve raciste.