Lajme Shqip Monday, 26 November 2012 14:37

Qindra prodhues të qumështit kanë bllokuar me traktorë sheshin Schuman të Brukselit, për të protestuar kundër çmimeve të ulëta të produkteve të qumështit.

Në kuadër të aksionit “1,000 traktorë”, prodhuesit nga Belgjika, Holanda, Gjermania dhe Franca kanë mbyllur hyrjen në institucionet evropiane, ndërsa për pasdite kanë planifikuar udhëtim nëpër qendër të Brukselit.

Autoritetet e qytetit u kanë bërë thirrje qytetarëve që të mos shfrytëzojnë sot makinat.(REL)