Lajme Shqip Thursday, 07 April 2011 16:23

Gazë – Një palestinez pasdite është vrarë, ndërsa katër janë plagosur, gjatë sulmit të tankeve izraelite mbi rajonin Shaxhaja, në lindje nga qyteti Gaza, në afërsi të kufirit me Izraelin, kumtuan agjencitë botërore, duke cituar burime palestineze.

Në mënyrë të këtillë armata izraelite e ka kryer përgjigjen, pasi sot dy persona janë plagosur gjatë sulmit nga Rripi i Gazës mbi një autobus shkollor izraelit në afërsi të kibucit, Nahal Oz.

Njëri nga të plagosurit, ndryshe tinejxher, është në gjendje kritike.

Cak i sulmit ka qenë një autobus në pjesën jugore të Izraelit. Gjatë momentit të sulmit në autobus ishin vetëm shoferi dhe një udhëtar, fakt të cilit duhet falënderuar që nuk janë plagosur shumë njerëz.

Policia izraelite precizon se autobusi ishte qëlluar nga raketa kundërtanke, e gjuajtur nga rrethina e qytetit Gaza.

Ministri i Mbrojtjes Ehud Barak urdhëroi që armata urgjentisht të reagojë me të gjitha mjetet në dispozicion.