Lajme Shqip Wednesday, 27 February 2013 18:57

Beograd – Ish-presidenti i Serbisë, Boris Tadic, deklaroi se krijimi i “Shqipërisë së Madhe” do të nxiste destabilizim të menjëhershëm të Ballkanit.

Në debatin e organizuar nga grupi socialist në Parlamentin e Evropës, Tadic theksoi se ka qenë kundërshtar i Serbisë së Madhe” dhe “Kroacisë së Madhe” dhe se për këtë arsye kundërshton edhe planet për krijimin e “Shqipërisë së Madhe”, duke shtuar se vetëm përmendja e “Shqipërisë së Madhe” menjëherë shkakton destabilizim.

“Ballkani është një rajon kompleks kur bëhet fjalë për popujt që jetojnë aty, ndërsa shqiptarët nuk jetojnë vetëm në Shqipëri, por edhe në Greqi, Maqedoni, Mal të Zi dhe Serbi”, tha Tadic.

Ai më tutje shtoi se edhe serbët jetojnë në të gjitha shtetet tjera të rajonit, njëjtë sikur edhe boshnjakët dhe kroatët.

Tadic kërkoi nga deputetet e Parlamentit të Evropës që t’ia tërheqin vërejtjen politikanëve dhe udhëheqësve shqiptarë, me qëllim që ata të ndalin “retorikën nacionaliste”.(LajmeShqip.com)