Lajme Shqip Wednesday, 14 December 2011 10:40

Bagdad – Një sulm me bombë ka goditur një naftësjellës në pjesën jugore të Irakut.

Policia irakiane ka thënë se nga sulmi është shkaktuar një zjarr i madh, që edhe zjarrëfikësit e kanë pasur të vështirë ta ndalojnë gjatë gjithë natës.

Policia bën të ditur se tri bomba kanë shpërthyer në naftësjellësin që transportonte naftë nga fushat e naftës në jug të Irakut dhe që kishte për qëllim bartjen e këtij derivati nëpër pikat shpërndarëse në Basra.

Sulmi vjen pasi udhëheqësi i policisë së naftës së Irakut tha se forca e tij ka rritur patrullat për t’u mbrojtur nga instalimet e mundshme të sulmeve të Al- Kaedës, pas largimit të trupave amerikane nga Iraku, para 31 dhjetorit.