Lajme Shqip Thursday, 28 November 2013 12:17

Beograd- Kisha Ortodokse serbe ia ka dhënë urdhrin Shën Sava Johan Kvales i cili ka lobuar, që Tribunali i Hagës ta lirojë Ramush Haradinajn, ankohet “Kurir” i Beogradit. Kjo dekoratë i është dhënë ish- ambasadorit norvegjez në Kosovës për kontributin që Mbretëria norvegjeze dha në përkrahjen e ndërtimit të Konakut të Prizrenit. “Kurir” shkruan se asgjë nuk do të ishte kontestuese sikur Kvale, para tri vjetësh, të mos e kishte ftuar me një letër Tribunalin e Hagës ta lironte liderin e AAK-së Ramush Haradinaj. 

Në këtë letër Kvale ndër të tjera kishte shkruar: “Kosova është shtet i ri që përpiqet ta gjejë rrugën drejt zhvillimit të plotë të demokracisë parlamentare e Aleanca për Ardhmëri është partia e vetëm që ka profil të qartë, falë, para së gjitha, Haradinajt”, transmeton Koha.

“Fali Zot”!. shkruan në legjendën e fotografisë në të cilinë shihen ambasadori norvegjez Kvale dhe patriarku serb Irinej.