Lajme Shqip Wednesday, 16 November 2011 11:24

Milan Ivanoviç, kryetar i Këshillit Nacional Serb per veriun e Mitrovicës ka deklaruar se duhet të kërkohet pergjegjësi politike nga kryenegociatori serb Borisllav Stefanoviç dhe presidenti i Serbisë Boris Tadiç.

“Arritja e marrëveshjeve mes Beogradit dhe Prishtinës janë në kundërshtim me interesat e serbëve në Kosovë dhe e bëjnë të pamundur jetesën e tyre këtu” ka thënë ai.

“Arritja e marrëveshjes për lëvizjen e lirë do të thotë pranim i dokumentacioneve të institucioneve të Kosovës dhe me këtë edhe pranimin e Kosovës si shtet i pavarur. Ndërsa propozimi për menaxhim të përbashkët të kufirit është në parim, pranim i pavarësisë së Kosovës sepse nje gjë e tillë është edhe ne planin e Ahtisaarit dhe me këtë dëmtohen interesat tona nacionale” ka thënë Ivanoviq.

“Në realitet edhe presidenti serb Boris Tadiç thekson se ideja është që të bëhet menaxhimin i përbashkët i kufirit. Kjo ide në të vertetë është e të dërguarit të BE-se për bisedimet Robert Cooper dhe jo e Tadiçit. Kjo politikë e gabuar që është duke u zhvilluar ndaj Kosovës ka vulën e presidentit të Serbisë” ka thënë kryeradikali serb i veriut të Kosovës Milan Ivanoviç.