Lajme Shqip Thursday, 09 May 2013 14:16

Shkup – Kryetari i ri i komunës Qendër të Shkupit, Andrej Zhernovski paralajmëroi shpalljen e një referendumi për ate se a duhet të dislokohen përmendoret masive të vendosur në pjesën qendrore të Shkupit.

“Për të ardhmen e këtyre përmendoreve do të vendosin qytetarët në referendum. Duhet të shikohen të gjitha opsionet për të organizuar referendumin. Unë jam për këtë për të pasur referendum. Ky është opsioni më serioz dhe nëse qytetarët pajtohen me këtë, unë me kënaqësi do ta bëj”, theksoi Zhernovski, raporton ina.

Ndërkohë, lidhur me këtë propozim ka reaguar VMRO-DPMNE, e cila ka kundërshtuar idenë e referendumit dhe duke kërkuar që Zhernovski të nis punën dhe projektet në interes të qytetarëve.