Lajme Shqip Saturday, 26 January 2013 15:45

Shkup – Në Shkup dje u shpalos pllaka përkujtimore në sheshin e Shkupit, për ngritjen e përmendores gjigante të humanistes dhe nobelistes shqiptare, Nënë Tereza.

Projekti i ngritjes së përmendores do të financohet nga biznesmeni indian Subrata Roj, kompania e të cilit “Sahara India” do të jep si donacion mjetet për ngritjen e përmendores.

Në ceremoninë e shënimit të fillimit të projektit kanë marrë pjesë kryeministri Nikolla Gruevski i shoqëruar nga biznesmeni indian Roj, ndërsa nuk ka qenë i pranishëm asnjë nga zyrtarët shqiptarë të Qeverisë së Maqedonisë dhe personalitete të tjera.

Gruevski dhe Roj kanë shpalosur pllakën përkujtimore të shënuar vetëm në maqedonisht dhe anglisht. (INALajmeShqip.com)