Lajme Shqip Sunday, 31 July 2011 13:29

Shkup – Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti ka munguar në seancën e votimit të qeverisë së re nga ana e Parlamentit, kanë komentuar mediet maqedonase. Burime partiake kanë bërë të ditur se kreu i tyre nuk ka qenë i pranishëm në seancë, për shkak të obligimeve të tij private. Ai këtë mungesë e kishte paralajmëruar edhe në shërbimet zyrtare të Parlamentit. Mirëpo, mediat maqedonase kanë problematizuar dhe kanë trajtuar mungesën e Ahmetit dhe mosvotimin e qeverisë, duke mos përjashtuar mundësitë e një taktizimi politik të kreut të integristëve. Por, zyrtarët e lartë të BDI-së kanë përgënjeshtruar se mungesa ka pasur ndonjë qëllim politik. Kreu i BDI radhitet në grupin e deputetëve të përbërjeve të kaluara parlamentare me shumë mungesa, për shkak të mospranisë së tij në kolltukun e institucionit legjislativ.