Lajme Shqip Tuesday, 20 November 2012 16:22

SHKUP- Shtatorja e ngritur e Adem Jasharit në fshatin Radushë të Sarajit të Shkupit ka nxitur debate në mediat maqedonase.

Mediat maqedonase kanë raportuar se shtatorja e Adem Jasharit paraqet një provokim, pasi ajo është vendosur në një tank të Armatës së Maqedonisë, të mbetur nga konflikti i vitit 2001.

Sipas mediave maqedonase, vendosja e këtij busti është një provokim, pasi që në ceremoninë e vendosjes së tij kanë marrë pjesë personalitete të larta qeveritare të udhëhequr nga kreu i BDI-së, Ali Ahmeti.

Ndërkohë, vendosja e kësaj përmendoreje ka nxitur edhe debate nga analistët shqiptarë, të cilët kanë shprehur reagimet e tyre lidhur me ngritjen e kësaj shtatore në fshatin Radushë dhe jo në Shkup, si dhe rreth formatit të kësaj shtatoreje. (Ina)