Lajme Shqip Thursday, 27 August 2015 21:08

Shtetet e Bashkuara te Amerikës do të dërgojnë rezerva të makinerisë së rëndë ushtarake në Poloni, prej mesit të vitit 2016, ka thënë ministri i mbrojtjes së Polonisë, Tomasz Siemoniak.

Kjo vjen si pjesë e përpjekjeve të Washingtonit, për të siguruar aleatët e tij, pas veprimeve të Rusisë në Ukrainë.

Kjo është hera e parë që Washingtoni zyrtar dërgon makineri të rëndë ushtarake, për anëtaret e reja të NATO-s, në Evropën Lindore, dhe vendet Baltike.

Në qershor , një zyrtar i lartë ushtarak, kishte paralajmëruar se Rusia do të forcojë pozitat e saj ushtarake në krahun perëndimor, të shteteve të Baltikut dhe Evropës Lindore, aty ku edhe do të vendosen rezervat e makinerisë së rëndë ushtarake të SHBA-së. (Rel)