Lajme Shqip Monday, 07 November 2011 21:00

Hulumtimi i Qendrës për Politika “Kosovska” në Beograd, flet për 450 milionë euro investime që Serbia bën brenda një viti në Kosovë.

Investimet shkojnë kryesisht për rroga dhe infrastrukturë. Drejtori i kësaj qendre, Dragan Popovic thotë për Express se kostoja mund të jetë edhe më e madhe. Ky hulumtim ka befasuar taksapaguesit serbë.

Ata thonë se kanë filluar ta ndjejnë peshën e investimeve që Serbia po i kryen në Kosovë. Ndonëse me vështirësi pranojnë të flasin, shumë nga ta i irriton fakti se si Qeveria e tyre po investon në Kosovë gjysmë miliardi euro brenda një viti.

Stefana, banore e Beogradit,hyn në ueb faqen e Qendrës për Politika “Kosovska”, e cila ka kryer një hulumtim mbi atë se sa shpenzon Serbia në Kosovë.

Aty ajo gjen të dhënat në detaje se sa nga taksat e saj i shkojnë Kosovës.

“Është jonormale. Unë si taksapagues paguaj disa euro për minutë. Ne nuk e dimë se a ia vlejnë këto investime”, thotë Stefana.

Afër 500 milionë euro për një vit është kostoja që po e paguan ky shtet për t’i mbajtur gjallë në Kosovë strukturat dhe institucionet paralele.

Kështu i kanë dalë llogaritë me Kosovën, Qendrës për Politika “Kosovska” në Beograd, në një hulumtim të vetin rreth asaj se sa investon brenda një viti Serbia në Kosovë