Lajme Shqip Thursday, 12 May 2011 22:02

Romë – Vullkani Etna në ishullin italian Sicilia sot përsëri u bë aktiv, kumtoi televizioni “RAI njuz”.

Mes orës 2 dhe 6 pas mesnate vullkani eruptoi dhe e mbuloi me hi vullkanik qytetin Katanija, që gjendet aty afër. Autoritete lokale për arsye sigurie e mbyllën aeroportin ndërkombëtar afër Katanijas.

Ekspertët nga Instituti kombëtar për gjeofizikë dhe vullkanologji të Italisë rregullisht e përcjellin gjendjen me vullkanin.