Lajme Shqip Wednesday, 02 October 2013 17:55

Moskë-  Akademia Ndërkombëtare e unitetit shpirtëror të popujve menjëherë pas Fondit mbarërus të arsimit propozoi nominimin e Presidentit të Rusisë Vladimir Putin për Çmimin Nobel për Paqe. Për këtë njoftoi Kreu i Akademisë, Geroge Trapeznikov. Iniciativa u përkrah nga politikanë dhe figura të shquara publike.

Sipas fjalëve të George Trapeznikov, nevoja për nominimin e President lidhet me rolin pozitiv që ka luajtur Vladimir Putin në një sërë konfliktesh të armatosur, duke përfshirë ngjarjet në Beslan në vitin 2004 dhe konfrontimi ushtarak ruso-gjeorgjian 4 vjet më vonë. Iniciativa u mbështet në mënyrë aktive në Francë. Atje ka filluar mbledhja e firmave për peticionin, autorët e të cilit propozojnë që t’i hiqet Çmimi Obamës dhe t’i jepet Putinit.

Në vetë Komitetin e Nobelit deri më tani refuzojnë të konfirmojnë apo të mohojnë informacionin në lidhje me propozimin e marrë në adresë të tij për t’i dhënë Vladimir Putin Çmimin kryesor të Paqes në botë. /Koha/