Lajme Shqip Friday, 05 October 2012 15:47

Jordani – Mijëra jordanezë të premten kanë kërkuar reforma kushtetuese gjatë një tubimi opozitar që është përshkruar si më i madhi në mbretëri, që nga kryengritja e Pranverës Arabe në fund të vitit 2010.

Protestuesit e udhëhequr nga Vëllazëria Myslimane, kanë kërkuar që kushtetuta të ndryshohet, në mënyrë që kryeministri të zgjedhet dhe jo të emërohet nga mbreti.

Forcat e sigurisë janë vendosur në kryeqytet, Aman, për të ndarë protestuesit opozitarë nga besnikët e qeverisë, të cilët janë kundërpërgjijur me një protestë.

Tubimet vijnë një ditë pasi që mbreti Abdullah II ka shpërbërë parlamentin dhe ka shpallur zgjedhje të parakohshme. Ai nuk e ka caktuar datën e votimit.(LajmeShqip.com)