Lajme Shqip Tuesday, 22 November 2011 11:45

Sana – Presidenti i Jemenit, Ali Abdulla Saleh pranoi që të nënshkruajë planin për transferim të pushtetit zëvevdësit të tij, gjë e cila do t’i japë fund krizës që tronditi vendin nga janari, kumtoi dje lideri opozitar Muhamed Basandeva.

“Negociatat të cilat janë zhvilluar në tre ditët e fundit rezultuan me marrëveshje, ku nisma e vendeve të ishullit dhe mekanizmat për zbatim të saj do të nënshkruhen nesër”, deklaroi Basandava, kryetar i Këshilli nacional të forcave revolucionare.

Gjashtë anëtare të Këshillit për bashkëpunim në Ishull, në planin e përbashkët i bënë thirrje Salehit që t’ia dorëzojë pushtetin zëvendësit të tij Abdrabuha Mansur Hadi dhe me këtë t’i japë fund qeverisjes së tij 33-vjeçare, në zëvendësim për imunitet nga përndjekja penale.

Saleh deri tani ka refuzuar ta nënshkruajë dekretin, përkundër dhunës dhjetëmujore në të cilën janë vrarë qindra, ndërsa janë lënduar mijëra persona.