Lajme Shqip Monday, 27 February 2012 19:52

Bruksel – Shefja e diplomacisë së Bashkimit Evropian, Kethrin Ashton, ka shfaqur shpresë se të martën do të çohet përpara vendimi për t’i dhënë Serbisë statusin e kandidatit.

“Kam besuar gjatë se vendi i Serbisë është në Bashkimin Evropian dhe shpresoj se nesër në Këshillin e Çështjeve të Përgjithshme do të shohim se si do të çohet përpara ky vendim”, ka thënë Eshton pas një takimi me presidentin serb, Boris Tadiç.

Nga ana e tij, Tadiç ka premtuar zgjidhjen e problemeve në mënyrë paqësore.

“Ne po bëjmë çdo gjë që është e mundur për të arritur zgjidhje paqësore për problemet që na prekin të gjithë neve, në veçanti në këto ditë sfiduese, me të cilat nënkuptoj, krizën ekonomike”, tha Tadiç.

Ndryshe, gjatë ditës Eshton ka përshëndetur arritjen e marrëveshjes mes Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel në javën e kaluar, duke i bërë meritorë për të presidentin Tadiç dhe kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi.