Lajme Shqip Monday, 04 November 2013 13:53

Athinë- Gazeta gerke “To Ethnos” përshkruan takimet e ditës së diel të presidentit Papulias me kryepeshkopin Anastas dhe me kreun e PBDNJ dhe njëkohësisht zëvendëskryetarin e Parlametit Vangjel Dule si çeshtjet e pronesise qe mbeten te pazgjidhura dhe ate te edukimit shkollor.

Ne artikull shkruhet se lideri grek ka shprehur besimin se me miqte shqiptare do te bisedoje me sinqeritet dhe hapur te gjitha çeshtjet qe u perkasin marredhenieve dypaleshe.
“Do ta gjej gjuhen e perbashket me udheheqjen e sotme demokratike te Shqiperise” eshte nje prej thenieve te Papulias qe veçon gazeta ‘Proto Thema’, e cila permend midis te tjerash ne artikullin e saj deklaraten e Papulias per nevojen e ekzistences se varrezave per greket e rene ne luften kunder Italise ne vitet 40, te cilet luftuan fashizmin bashke me shqiptaret.