Lajme Shqip Friday, 04 January 2013 15:13

SHKUP – Mijëra qytetarë kanë protestuar mbrëmë deri vonë në disa qytete të Maqedonisë, kundër qeverisë e të udhëhequr nga VMRO-DPMNE të kryeministrit Nikolla Gruevski.

Sipas tyre ajo është një qeveri jodempkratike, prandaj lëshonin thirrjet: “Poshtë qeveria”, “Shkelës të demokracisë”, Gruevski ik, mjaft më etj.
Disa nga të pranishmit në protesta mbanin në duar pankarta ku lexohej: “Gruevski sikur Hitleri”, “Për para e rrahin popullin”, “Poshtë regjimi” etj.
Protestat e opozites maqedonase nisën nga ora 18:00 e vazhduan deri vonë. Sipas protestuesve ata kërkojnë një Parlament të hapur ku qytetarët të mund të shprehin të gjitha problemet e tyre, hallet, me të cilat ballafaqohen në jetën e përditshme. 

Lideri i opozitës maqedonase, Lidhjes Social-Demokrate të Maqedonisë, Branko Cërvenkovski, deklaroi se “opozita do të vazhdojë me protesta gjatë gjithë vitit 2013”.

Një ditë më parë qeveria mori vendim për t’i ulur pagat e deputetëve të opozitës të cilët kanë vendosur të bojkotojnë punën e Kuvendit. Deputetët e LSDM-së, PRSD-së, PL-së, PAE-s dhe të RDK-së, duke filluar nga 1.1.2013 do të marri 1/3 (një të tretën) e pagës, derisa të t’i japin fund bojkotit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. (LajmeShqip.com)