Lajme Shqip Wednesday, 26 October 2011 08:57

Los Angeles – Vdekja e liderit të rrëzuar libian Moamer Gadafi, në javën e kaluar, është një porosi e fuqishme për diktatorët, deklaroi në një intervistë për televizionin BBC, presidenti amerikan Barak Obama.

“Gadafi është një njeri, i cili në periudhë prej 40 viteve e ka terrorizuar vendin dhe e ka përkrahur terrorin. Gjatë kohës së Pranverës Arabe kishte mundësi të vendosë ndryshime në qeverisje dhe të mundësojë kalim të qetë drejt demokracisë”, theksoi Obama në emisionin e Xhej Lenos.

“Ne i dhamë një fushë të gjerë veprimi me qëllim që ta shfrytëzojë këtë mundësi, por ai nuk e bëri këtë. Është e qartë se nuk dëshirojmë të shikojmë se si dikush përfundon në këtë mënyrë, por konsideroj se kjo ngjarje është një porosi për diktatorët në mbarë botën, se njerëzit dëshirojnë të jenë të lirë, ndërsa liderët janë të obliguar që t’i respektojnë të drejtat dhe synimet e tyre themelore njerëzore”, theksoi presidenti amerikan.