Lajme Shqip Thursday, 08 August 2013 13:45

Washington – Presidenti amerikan, Barack Obama, së bashku me bashkëshorten ne tij, Michelle, i ka uruar myslimanët në Shtetet e Bashkuara dhe në gjithë botën, për Festën e Bajramit.
“Gjatë muajit të kaluar, myslimanët e kanë nderuar fenë e tyre nëpërmjet lutjeve dhe shërbimit, agjërimit dhe kohës së kaluar me të dashurit e tyre”, thuhet në deklaratën me shkrim për media të presidentit Obama, që e ka publikuar Shtëpia e Bardhë.
Mëtutje, presidenti amerikan thekson se “pas Iftarit të këtij viti në Shtëpinë e Bardhë, unë isha krenar të kalojë kohë me disa nga amerikanët myslimanë, kontributi i të cilëve e pasuron demokracinë tonë dhe e forcon ekonominë tonë”, dhe shton se “shumë prej neve e kanë pasur mundësinë që të darkojnë me miqtë dhe kolegët myslimanë, traditë kjo që na përkujton të jemi mirënjohës për bekimet tona dhe të tregojmë mëshirë për ata që kanë pasur më pak fat në mesin tonë, përfshirë miliona sirianë, që Ramazanin e kaluan të zhvendosur nga shtëpitë e tyre, familjet e tyre dhe nga të dyshurit e tyre”.
“Për miliona amerikanë, Bajrami është pjesë e mozaikut të shumë traditave amerikane, dhe të gjithë myslimanëve u uroj Bajram të bekuar dhe të gëzuar”, përfundon presidenti Obama, deklaratën e tij me rastin e Festës së Bajramit.