Lajme Shqip Wednesday, 19 June 2013 16:19

Berlin – Presidenti amerikan Barack Obama, ka mbajtur një fjalim në pjesën ikonike të Berlinit, në Portin e Brandenburgut,

Obama në Berlin, ka porosituar amerikanët dhe evropianët të “mos jenë të vetëkënaqur edhe pse Lufta e Ftohtë ka mbaruar”.

Gjatë fjalimit të tij para qindra njerëzve, Obama ka dhënë mesazhin ndaj Evropës, që të ketë më shumë kujdes sa u përket politikave ekonomike. Presidenti amerikan ka shfaqur brengën e tij për shkak të papunësisë së lartë të të rinjëve në Evropë, raporton Associated Press.

“Puna jonë nuk është kryer ende”, citohet të ketë thënë Obama, në fjalimin e tij mbajtur në vendin kur para pesëdhjetë vjetësh, kishte mbajtur një fjalim edhe ish presidenti amerikan John F. Kennedy.