Lajme Shqip Tuesday, 09 October 2012 13:50

Stokholm – Komiteti i Nobelit ka vlerësuar lart hulumtimin novator të pjesëve optike të Serzh Aroshit nga Franca dhe Dejvid Vajlendit nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke e cilësuar punën e tyre si diçka që “fizika e ka ëndërruar për shumë gjenerata”.

Këta dy persona i “kanë hapur dyert një epoke të re të eksperimentimit, duke demonstruar vëzhgimin direkt të sasisë së grimcave, pa i shkatërruar ato”, thuhet në deklaratën e këtij Komiteti.

Më tutje në këtë deklaratë thuhet se kjo metodë e re u lejon atyre që të ekzaminojnë, kontrollojnë dhe numërojnë grimcat.(LajmeShqip.com)