Lajme Shqip Wednesday, 17 April 2013 11:10

Beograd – Kryetari i Serbisë  thotë se pa Serbinë s’ka pavarësi të Kosovës. Ai shton se mosnjohja e pavarësisë është atu që Prishtina në dialog të pranojë atë që është e arsyeshme e normale.

Nikoliq thotë se ekzistojnë kufij që Serbia nuk do të kalojë e ata janë mos shtrirja e plotë e institucioneve të Prishtinës në gjithë territorin e Kosovës.

Kryetari serb në intervistën  për Happy TV se “ashtu siç ekzistojnë shtete që nuk do ta njohin kurrë pavarësinë (e Kosovës) ekzistojnë edhe ato që e kanë njohur atë dhe kanë të drejta të njëjta të vetos dhe këtu është bllokadë e totale”.

Nikolqi ka thënë se supozohet se nga Brukseli ka një “presion të qetë” kundër ekipit  negociues serbe, por ekziston kufiri deri ku mund të durohet ai presion…” (LajmeShqip.com)