Lajme Shqip Monday, 03 June 2013 10:55

Beograd- Në Gjykatën speciale në Beograd sot do të vazhdojë gjykimi i pjesëtarëve të njësitit famëkeq paramilitar nga formacioni rezervist i policisë dhe i mbrojtjes territoriale “Çakallët” (Shakalli) të cilët ngarkohen për vrasjen e mbi njëqind civilëve shqiptar gjatë vitit 1999 në rrethinën e Komunës së Pejës, njofton Prokuroria për krime të luftës e Serbisë. Aktakuza e saktësuar nga dhjetori i vitit të kaluar të fajësuarit i ngarkon me vrasjen e mbi njëqind civilëve shqiptarë në katundet Qyshk, Lubeniq, Pavljan dhe Zahaç gjatë prillit dhe majit të vitit 1999, raporton K.Press.

Të akuzuarit për këto vrasje janë Toplica Miladinoviq, Sreqko Popoviq, Slavisha Kastratoviq, Boban Bogiqeviq, Radoslav Brnoviq, Vidoje Koriqanin, Veljko Koriqanin, Abdulah Sokiq, Milojko Nikoliq, Zoran Obradoviq, Ranko Momiq, Sinisha Mishiq dhe Dejan Bulatoviq.

Me aktvendimin e gjykatës, e me propozim të Porkurorisë për krime të luftës prë këto rasted po zhvillohet procedimi unik penal, rikujtohet në kumtesën e Porkurorisë në fjalë.

Të rikujtojmë se procesi gjyqësor për krime lufte -vrasjen e 44 civilëve shqiptarë, për keqtrajtim, plaçkitje, djegie e deportim me dhunë të popullatës për në Shqipëri në katundin Qyshk ka nisur para tre vitesh por tani aktakuza kundër këtij njësiti famëkeq paramilitar është shtri edhe në krimet makabre mbi civilët shqiptarë në katundet Lubeniq, Pavlja e Zahaç.