Lajme Shqip Friday, 01 April 2011 16:56

Bruksel – Në 24 orët e kaluara forcat e NATO-s kanë kryer 178 fluturime dhe kanë shkatërruar 74 caqe në operacionin “Mbrojtësi i bashkuar” mbi Libinë.

Në lidhje me embargon për armë, gjithsej 17 anije të Aleancës patrullojnë në pjesën qendrore të Detit Mesdhe. Në dy anije është kryer kontroll.

Forcat janë nën komandën në një shtab në Napoli, me të cilin udhëheq gjenerali kandaz Sharl Bushar. Kanë mandat prej 90 ditëve – periudhë që të sigurojnë respektim të embargos dhe zonës për fluturime të ndaluara si mbrojtje e civilëve në Libi.