Lajme Shqip Tuesday, 22 March 2011 16:49

Ankara – Arka me armë dhe municion janë zbuluar në një aeroplan transportues iranian, i cili ka fluturuar për në Siri, ndërsa natën e e të shtunës  është detyruar nga autoritet e turke të ateroj në Dijarbekir për kontrollimi e ngarkimi në të, shkruan sot gazeta turke “Huriet”.

Gazeta thekson se aeroplani ka qenë i detyruar që të aterojë në aeroport në bazën ushtarako-ajrore në Dijarbekir për shkak të sinjalit se transporton armë bërthamore.

Sipas gazetës, aeroplani ende gjendet në aeroportin  dhe nga ai janë shkarkuar arkat me armë dhe municion. Gazeta thekson se ky është rasti i parë prej viti 2006 deri tani, kur një aeroplan transportues iranian,  i’u nënshtruar kontrollit të ngarkesës në Turqi në pajtim me rezolutën e KB-së, është mbajtur gjatë në aeroport.

Bëhet fjalë për aeroplanin “Ilushuin” i aviacionit civil Iranian