Lajme Shqip Wednesday, 16 September 2015 09:24

Jim Simons është themelues i Renaissance Technologies, një kompani që vlen 22 milardë dollar. Matematicienti amerikan, ka vendosur që të dhurojë 15 mijë dollarë në vit secilit prej 800 mësuesve të matematikës në ShBA.

 Teksa po fliste në Ted Talk, ai është shprehur se këtë gjë po e bënë sepse mësuesit paguhen shumë pak në këtë shtet. “Në vend që t’i fajësojmë mësuesit e keq, që është problem moral në gjithë komunitetin arsimor, në veçanti në matematikë dhe shkencë, ne fokusohemi që atyre të mirëve tu japim një status më të mirë”, është shprehur Simons