Lajme Shqip Sunday, 27 September 2015 09:47

Mark Zuckerberg i ka premtuar Kancelares së Gjermanisë Angela Merkel se do të kujdeset për masat kundër gjuhës së urrejtjes në Facebook. “Unë mendoj se ne duhet të punojmë për këtë çështje”, i tha Zuckerberg Merkelit në një darkë të përbashkët e cila u dha me rastin e Samitit të OKB-së.

Dhe kjo përgjigje e tij erdhi pasi Merkel e pyeti atë nëse ai donte për të përmirësuar situatën… kurse shefi i Facebook Zuckerberg u përgjigj me “Po

Biseda në mes të dyve mundi të dëgjohet hapur në mikrofon i cili mesa duket ishte i hapur në Livestream të OKB-së.

Tashmë në mes të shtatorit, Ministri i Drejtësisë Heiko Maas (SPD) kishte takuar me përfaqësuesit e Facebook në Berlin. Maas kishte kërkuar nga Facebook të punonte në këtë drejtim pasi përdoruesit kishin botuar parulla çnjerëzore dhe ekstremiste kundër refugjatëve në rrjetin social.