Lajme Shqip Monday, 09 May 2011 09:29

Islamabad – Mediat pakistaneze e publikuan emrin e udhëheqësit të filialit të CIA-s në Islamabad, kumtuan mediat amerikane.

Informata ishte liferuar gjatë fundjavës, pothuajse një javë pasi që komandot amerikane e vranë Osama bin Ladenin në qytetin pakistanez Abotabad.

Ky operacion i përkeqësoi lidhjet midis Uashingtonit dhe Islamabadit.

Zëdhënësi i zbulimit pakistanez refuzoi që ta komentojë paraqitjen e emrit në mediat.

Në gjashtë muajt e fundit kjo është rruga e dytë se si mediat pakistaneze kumtojnë emër, për të cilin pohojnë se është udhëheqës i filialit të CIA-s në Islamabad.

Mediat amerikane kuptojnë se emri i liferuar në opinion nuk është i vërtetë.

Në dhjetor CIA e tërhoqi shefin e atëhershëm në filialin e tij në vend, pasi në mediat pakistaneze u paraqit një emër, për të cilin pohohet se është i tij.

Autoritetet pakistaneze mohojnë se po e fshehin emrin e funksionarit.