Lajme Shqip Thursday, 07 April 2011 06:34

Tripoli – Aeroplanët ushtarakë-britanikë, bombarduan një burimin libian të naftës, Sarir dhe dëmtuan naftësjellësin, i cili e lidh burimin me terminalin e naftës Hariga, në Detin Mesdhe. Në sulmin janë vrarë tre persona të sigurimit.

“Nuk ka dyshim se ky është akt i agresionit të kryer me shkelje të së drejtës ndërkombëtare dhe jashtë mandatit të rezolutës së KB-së”, deklaroi zëvendësministri libian i Punëve të Jashtme, Haled Haim.

Sarir është nën kontrollin e forcave të regjimit dhe është më i madhi në Libi me 80 për qind nga rezervat e naftës në shtet. Përfaqësues të kryengritësve libianë dje deklaruan se prej dy burimeve të naftës është ndërprerë dërgesa për shkak të sulmit artilerik nga forcat lojale të regjimit të Gadafit.