Lajme Shqip Sunday, 04 December 2011 15:20

Pragë – Kryeministri i Çekisë Petar Neças beson se eurozona për shkak të krizës  debitore aktuale nuk do të shkatërrohet. “Jam i bindur se nuk do të vijë deri te ai skenar i krizës dhe në nivel të eurozonës nuk do të lejohet ajo të ndodhë”, deklaroi Neças. Kriza debitore e cila së pari e preku Greqinë, Irlandën dhe Portugalinë, filloi t’i rrezikojë edhe Italinë dhe Francën. Ministri çek i Financave, Miroslav Kalousek në lidhje me të deklaroi se përderisa euroja bie, Çekinë e pret luftë për mbijetesë. 

Ai deklaroi se nuk e dëshiron falimentimin e euros, por sipas tij ajo nuk është “aspak joreale” dhe do të ketë ndikim fatal në shetin social. Kryeministri Neças konsideron se frikësimi ka mundësi ta përkeqësojë situatën. “Duhet të jemi shumë të kujdesshëm me lajme të tilla alarmante dhe mos të frikësojmë me ndonjë apokalipsë”, konsideron Neças. Ai konsideron se me rritjen e tatimeve indirekte do të zgjidhet edhe problemi përderisa vjen deri te rënia e të ardhurave shtetërore. (LajmeShqip.com)