Lajme Shqip Friday, 18 September 2015 10:54

Shteti kroat ka shtatë nga tetë rrugët e kufirit me Serbinë pas fluksin të madh të refugjatëve

Zyrtarët qeveritar thanë se nuk kanë pasur zgjidhje tjetër pasi që më shumë se 13.000 qytetarë të huaj kanë hyrë në shtetin e tyre pasi që Hungaria ka gardhuar kufirin me Serbinë. Ata po ashtu thanë se rrugët që çojnë në pikat kufitare janë të mbyllur, shkruan BBC, transmeton Gazeta Express.

E vetmja rrugë e hapur që lidh Serbinë dhe Kroacinë është ajo e Bajakovo. Kjo ka detyruar disa nga refugjatët janë detyruar të marrin autobusin për të kaluar ndërsa disa mendojnë të ecin në këmbë deri në Slloveni.