Lajme Shqip Thursday, 26 January 2012 18:14

Xhilio- Shefi i operacionit shpëtues dhe komisar i qeverisë italiane për fatkeqësinë e anijes “Kosta Konkordia”, Franko gabrieli, sot deklaroi se tashmë nuk ka shpresë për të mbijetuar të anijes, përafërsisht dy javë pas përmbysjes së saj, transmetuan agjencitë.

“Duhet me qetësi ta pranojmë idenë se nën këto kushte tashmë nuk ka shpresë për të mbijetuar”, deklaroi gabrieli në konferencën për shtyp në ishullin Xhilio, ku dha llogari për operacionet rreth anijes, që u përmbys më 13 janar.

Sipas të dhënave më të reja, janë gjetur trupat e 16 personave, prej të cilëve 13 janë identifikuar, ndërsa 16 të tjerë akoma llogariten të zhdukur.

Gabrieli saktësoi se përveç kërkimit të trupit të “Kosta Konkordia”-s, tre anije dhe ekuipazhet e tyre do të kërkojnë edhe në fundin e detit rreth anijes së përmbysur.

Agjencia toskanase për mbrojtjen e mjedisit jetësor sot tha se nuk ka problem me ndotjen e detit me kemikalie, që ndodhen në preparatet për larje, pasi që dje u kuptua se niveli i tyre në ujërat e Xhilios është i ngjashëm me atë në portet industriale, si Margera, në afërsi të venecies, përkatësisht paraqet ndërmjet dy dhe tre miligramë në litër.