Lajme Shqip Thursday, 19 January 2012 08:30

Romë- Një gjermane, e cila konsiderohej si e zhdukur pas fatkeqësisë së anijes “Kosta Konkordia” në afërsi të bregut perëndimor të Italisë, sot është gjetur e gjallë.

Njoftohet se turistja gjermane Gertrud Georgens është  kthyer vetë në vendin e saj.

Me këtë numri i njerëzëve, të cilët konsiderohen si të zhdukur u zvogëlua në 26. Një pjesë prej tyre me siguri do të gjenden mes viktimave të cilat ende nuk janë identifikuar. Deri tani është konfirmuar vdekja e 11 personave.

Ndërkohë mësohet se anija luksoze “Kosta Konkordia” që përjetoi një fatkeqësi tek brigjet e Toskanës, është siguruar në 395 milionë euro, sipas burimeve të ndryshme.

Tragjedia, në të cilën jetën e humbën të paktën 11 persona, është fatkeqësia më e madhe detare në historinë, sipas njërës prej kompanive të sigurimit.

Rreth 28 kompani të sigurimit duhet ta bëjnë pagesën e dëmeve të anijes, theksoi njëri prej tyre, i cili kërkoi të mbetet anonim.

Shuma e siguruar për “Kosta Konkordia” është adekuate në rreth dhjetë përqind nga pagesat, të cilat çdo vit i paguajnë pronarët e anijeve, ose gjithsej mes pesë ose gjashtë miliardë dollarë.

Në anijen “Kosta Konkordia” ka pasur 4.229 persona – 3.200 turistë dhe rreth një mijë ekuipazh. (LajmeShqip.com)